La data de 19.07.2022, au avut loc lucrările Consiliului Național al Federației Sindicatelor Democratice din România, pentru prima dată în sedință mixtă, fizic-online, la care au participat atât membrii Biroului Executiv, cât și reprezentanții organizațiilor afiliate.

Ordinea de zi a fost următoarea:

  • 1.Deschiderea lucrărilor Consiliului Naţional;
  • 2.Aprobarea proiectului ordinii de zi a Consiliului Naţional F.S.D.R.;
  • 3.Prezentare activitate F.S.D.R. și statut modificat;
  • 4.Descărcare executiei bugetare pe anul 2021;
  • 5.Diverse (1. Aprobare afiliere SSGCR; 2.alegerea persoanelor nominalizate de sindicatele afiliate, pentru funcțiile vacante din BEX)
  • 6.Inchiderea lucrarilor Consiliului National al F.S.D.R.

Având în vedere noile modificări ale statutului FSDR, validate de conducerea organizatiei si aprobate de instanta, în urma extinderii organigramei Biroului Executiv Central, s-a luat decizia completării funcțiilor noi create sau vacantate între timp, pentru perioada dintre Congrese, cu persoanele nominalizate de către organizațiile sindicale membre, după cum urmează:

-Vicepresedinte poliție frontieră/imigrări: Vasile LĂZĂROI (SIDEPOL);

-Vicepresedinte  politie: Cristian GLODEAN (SIDEPOL);

-Vicepresedinte politie locală: Florin GUDIU (MERIDIAN);

-Trezorier : Gheorghe PISCUREANU (SIDEPOL);

-Secretar General Adjunct: Adrian ILIE (SIDEPOL).

De asemenea, în cadrul aceleiași ședinte, a fost aprobată si cererea de afiliere la F.S.D.R., pentru SINDICATUL SECRETARILOR GENERALI AI COMUNELOR DIN ROMÂNIA (SSGCR), organizație sindicală ce va fi reprezentată la nivelul conducerii FSDR, de către domnul președinte Bela BUDAI, iar cu această ocazie extindem domeniul de activitate al federatiei si către administratie publică locală.

Discuțiile au vizat inclusiv problemele cu care se confruntă membrii din cadrul organizațiilor afiliate FSDR, fapt pentru care, decizia unanimă a conducerii FSDR, a fost cea de sustinere neconditionată a tuturor revendicărilor si problematicii profesionale, la toate nivele decizionale, în vederea rezolvării acestora.

Echipa F.S.D.R. este deschisă dezvoltării și construirii de proiecte noi, de aceea crestem constant si asteptăm alături de noi oameni care își doresc cu adevărat ALTCEVA, reusind deja obtinerea reprezentativității la nivel de 2 sectoare  de activitate!

Reușim împreuna!

Echipa FSDR